Az András Alapítvány rendezvényhelyszínén lép fel a Hargita Együttes

2020. október 4-én vasárnap, 16 órától a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes Zeng a lélek, zeng a szó… című új folklórműsorát tekinthetik meg az érdeklődők.
Az András Alapítvány rendezvényhelyszínén (Lázárfalva, Alsómalom utca) várjuk szeretettel a lázárfalviakat a vasárnap délutáni szabadtéri előadásra.

A Zeng a lélek, zeng a szó… című új folklórműsor, a ma embere számára már idegenként, távoliként tűnő élet pillanatokból, érzésekből, merít. Ezen pillanatok voltak a nem is olyan távoli múlt embere számára a – sorozás, katona vacsora, és mint fő indok a háború és az abból való reményteljes visszatérés. A műsor nem bocsátkozik részletekbe, hanem a gondosan összeválogatott táncokkal, dalokkal, próbálja megidézni ezen élet pillanatok szellemét úgy, hogy közben olyan tájegységeket érint, amelyek mentén átkalauzol a történelmi Magyarországon, és ízelítőt nyújt a magyar néptánc-népdal örökségünk sokszínűségéből. Így születhet meg a szilágysági, tövisháti, bogdándi, buzai ritka, ördöngösfüzesi ritka, karikázó, sóvidéki, pálpataki és felcsíki táncok forgatagában az a pillanat, amikor a búcsúzás, a harc és a visszatérés beavatásait megélt ember már nem, mint test táncol, hanem mint lélek. Mert élni, táncolni, dalolni, igazán csak lélekből lehet. Így válik örök életűvé.

A műsort szerkesztette: Szabó László
Koreográfusok: Antal Zsolt, Gábos Endre, Kelemen Szilveszter, Kósa Gabriella, Szabó László.
Zenei szerkesztő: Mihó Attila
Igazgató, művészeti vezető: András Mihály

A rendezvény megvalósulását a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatja.