Programokban gazdag napnak vagyunk a végén

Az alapítvány rendezvényhelyszínén található csűr a közelmúltban új tetőtérrel bővült, de megtartotta jellegzetes csűrformáját. Továbbra is közösségi térként szolgál, ezzel új funkciónak tesz eleget, miként ma egy kiállítás is beköltözött a csűrbe.

A mai előadók a csűrátalakítások, faluképvédelmi témák bőséges változatait tárták elénk, kitérve annak a fontosságára, hogy a felújított csűr hogyan illeszkedjen továbbra is a környezetéhez és a faluképbe. Köszönjük Esztány Győző, Bogos Ernő és Gál Szabolcs építészeknek valamint Rodics Gergely tájgazdálkodási, természetvédelmi szakembernek, hogy bepillantást engedtek értékmegőrző munkájukba!

Mihó Attila, Könczei Bálint, Pandák Viktor népzenei előadásának is a csűr adott helyet, így az eső nem akadályozhatta meg a népzenei utazásunkat. Mihó Attila hozzáadott magyarázataival barangolhattunk a népzene tájain.

Ezt követte a Zugtánc Néptánccsoport évzáró tánca – szeptemberben a táncoktatást folytatjuk…

Népi motívumok mai használatban – kazettás mennyezetek rekonstrukciójának másolatait csodálhatták meg az érdeklődők. Bartos Tünde bútorfestő mesternek és lelkes csapatának kezemunkáját dicséri a kiállítás gazdag és alaposan kutatott, majd kitartó munkával elkészített anyaga. Megőrizzük, értékeljük, hálásan köszönjük a közösségi tér számára készült táblákat!

#Kulturpajta #Tunderkert #Karpatmedence #Halozat #NemzetiKulturalisAlap #MagyarKulturaertAlapitvany