Csűrdöngölő

Minden érzéket megmozgat ez a nap. A mosolygós, üde gyermekarcok látványa jókedvre deríti a nézelődőket; takaros öltözetük, virággal, tollakkal díszített kalapjuk, csinos fonatba kérlelt tincseik jelzik, hogy ünnep ez a mai.

Pünkösdöt megelőző csütörtökön kerül sor a Csűrdöngölő gyermek és ifjúsági néptánctalálkozóra, ahová csoportok érkeznek Csíkszereda környékéről, Udvarhelyről, a gyergyói medencéből és a Kászonokból is.
A nagy rendezvénnyé terebélyesedett néptalálkozó a gyermek és ifjúsági néptánccsoportoknak nyújt lehetőséget a találkozásra. Jó alkalom ez arra, hogy az oktatók megmutathassák csoportjaik fejlődésének mérföldköveit; hogy találkozhassanak hasonló csoportokkal; hogy hitet, erőt meríthessenek egymástól.
Akik ennek mentén felnőttek, őket már viszontlátjuk csoportvezetőként, oktatóként, szimpatizáló szülőként, a felnőtt társadalomban elfoglalt helyéről a mozgalmat segítő felnőttként.

A házigazda András Alapítvány a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes segítségével idén 33. alkalommal szervezi meg a Csűrdöngölő – gyermek és ifjúsági néptánctalálkozót.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük